Två anhållna för sprängdåd mot asylboenden

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Två anhållna för sprängdåd mot asylboenden Senaste nytt om flyktingkrisen

Två anhållna för sprängdåd mot asylboenden - Säpo meddelar att två personer har anhållits misstänkta för inblandning i den senaste tidens dåd med sprängladdningar i Göteborg.

Två personer har anhållits misstänkta för inblandning i dåden på senare tid med sprängladdningar i Göteborg.

En annan person, tidigare häktad som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, har delgivits misstanke om ytterligare brott.

En av de anhållna greps på onsdagen i västra Sverige och misstänks för allmänfarlig ödeläggelse i samband med ett attentatsförsök den 25 januari mot ett boende för nyanlända på Lilleby camping i Göteborg. Där hittades en sprängladdning som om den detonerat hade orsakat mycket allvarlig skada, skriver Säpo på sin hemsida.

Den andre anhållne greps på torsdagen i norra Sverige och misstänks för försök till mord sedan en sprängladdning exploderat och skadat en person allvarligt utanför ett asylboende i Västra Frölunda den 5 januari. Den anhållna misstänks också för allmänfarlig ödeläggelse för den sprängladdning som exploderade på Övre Husargatan i Göteborg i november i fjol och för försök till allmänfarlig ödeläggelse när det gäller Lilleby camping.

Den tidigare häktade misstänks för dådet på Övre Husargatan. Den personen har nu även delgivits misstanke om försök till allmänfarlig ödeläggelse när det gäller Lilleby camping.

Vid gripandena på onsdagen och torsdagen genomfördes också husrannsakningar och andra utredningsåtgärder.

Säkerhetspolisen kopplades in på ärendet efter den första sprängningen vid Syndikalisternas lokaler i centrala Göteborg i fjol. Det dådet kopplades sedan samman med ytterligare två.

Säkerhetspolisen har bedrivit ett intensivt utredningsarbete med bland annat husrannsakningar och spaningar, säger Nina Odermalm Schei, presschef vid Säpo.

- Det är det arbetet som har lett fram till att flera personer kunnat gripas, säger hon till TT.

Det har även genomförts ett antal husrannsakningar, men Nina Odermalm Schei vill inte säga vilka beslag som har gjorts.

Sedan tidigare sitter en man häktad misstänkt för dådet utanför Syndikalisternas lokal. Mannen har kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.

Källa - 2017-02-02 17:25

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+