Ibrahimovic Uniteds hjälte

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic Uniteds hjälte - Hur taggat är egentligen Manchester United på Europa League?

Efter två spelade gruppomgångar är frågan berättigad.

I förra matchen blev det 0-1-förlust borta mot Feyenoord, och hemma mot ukrainska Luhansk på torsdagskvällen var den engelska storklubbens spelare under långa stunder till synes långt ifrån upp över öronen engagerade.

Bolltempot var långsamt, löpningarna få, och målchanserna lätträknade.

För att väcka laget bytte tränaren José Mourinho in den av vissa supportrar utbuade Wayne Rooney mitt i andra halvlek.

Och det fick effekt.

För trots att lagkaptenen är en bit från storformen låg han bakom Zlatan Ibrahimovics segermål. Om än på ett lite märkligt sätt.

Högerbacken Timothy Fosu-Mensah spelade in bollen i straffområdet, och Rooney blev mer eller mindre fri. Hans avslut lämnade dock en hel del övrigt att önska och det totalt misslyckade skottet tog en hög bana mot den bortre stolpen, där Ibrahimovic stod.

Svensken - som spelade 90 minuter - hade bara att sätta pannan till, och knoppa in 1-0.

Det räckte för seger, och United seglar därmed upp på delad andraplats i grupp A. Tillsammans med Feyenoord är duon en poäng bakom ledande Fenerbahce.

I grupp C stötte landslagskompisarna John Guidetti och Marcus Berg på varandra i en strid som Guidetti gick segrande ur. I dubbel bemärkelse.

24-åringen gjorde ett av målen då hans Celta Vigo besegrade Bergs Panathinaikos med 2-0.

Fullträffen var förlösande för Guidetti, som haft det motigt i säsongsupptakten och hamnat utanför det spanska lagets startelva.

Berg stod för en relativt slätstruken insats. Han fick ett mål bortdömt för knuff i andra halvlek, men syntes i övrigt inte mycket. Panathinaikos andre svensk, Niklas Hult, fanns inte med i grekernas laguppställning.

Segern betyder att Celta ligger tvåa i grupp G med fyra poäng, två färre än ettan Ajax. Panathinaikos är med sina noll poäng sist i gruppen.

Andreas Granqvist spelade hela matchen för sitt Krasnodar, som besegrade Nice med 5-2 i grupp I. I grupp H vaktade Jacob Rinne Gents mål mot Konyaspor. Belgarna vann med 2-0.

Källa - 2016-09-29 21:10