Gränsvakter ska ha skjutit ihjäl flyktingbarn

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Gränsvakter ska ha skjutit ihjäl flyktingbarn - Tre barn och fem vuxna ska ha skjutits ihjäl av vakter vid den turkiska gränsen när de försökte att fly från kriget i Syrien, uppger The Guardian.

Åtta syriska flyktingar ska ha skjutits ihjäl av vakter i en massaker vid den turkiska gränsen, skriver The Guardian. Händelsen inträffade under lördagskvällen och enligt uppgifterna ska det röra sig om tre barn, fyra kvinnor och en man. Uppgifterna kommer från den syriska människorättsorganisationen Syrian Observatory For Human Rights (SOHR).

Händelsen inträffade när gruppen försökte att fly från kriget i norra Syrien genom att ta sig in på turkiskt territorium. SOHR uppskattar att totalt 60 syriska flyktingar blivit skjutna vid gränsen i år.

LÄS ÄVEN: Turkiska gränsvakter sköt ihjäl flyktingar


Flera skadade av skotten

The Independent rapporterar att mer än åtta personer skadades av skotten, och att källor på plats meddelat att man tror att fler kommer att dö sett till de skador de fick vid attacken.

Den syriska oppositionsgruppen The Syrian National Coalition uppger att 11 personer har dödats.

Aktivister som verkar i Syrien har rapporterat att det yngsta barnet bara var sex år. Sex av offren ska ha tillhört samma familj. Den turkiska militären har förnekat beskjutningen och säger att uppgifterna inte stämmer.

"Gårdagskvällen var ett försök att korsa gränsen olagligt, men inga skott avlossades direkt mot människor, skriver militären i ett uttalande, enligt The Independent.

Den syriska människorättsorganisationen SOHR säger i ett uttalande att "Turkiska gränsvakter har begått och begår massakers igen mot flera flyktingar som flyr från regimens brutalitet och beskjutning sedan början av året. "


Turkiet förnekar uppgifter om fler beskjutningar

En miljon flyktingar, runt hälften av dem från Syrien, har nått Europa från Turkiet under de senaste två åren. Det har rapporterats om skottlossningar vid gränsen sedan 2013. The Guardian skriver att Turkiet upprepande gånger har förnekar påståenden om att deras säkerhetsstyrkor öppnat eld mot människor som försöker att korsa gränsen, som varit stängd under flera månader.

Turkiet bygger för stunden en mur som försvårar för flyktingar att ta sig över gränsen. Turkiska diplomater har sagt att det handlar om rädsla för att IS ska infiltrera.

LÄS ÄVEN: Turkisk storoffensiv mot IS-mål i Syrien

Källa - 2016-06-20 00:32

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+