S vill kunna dra in uppehållstillstånd lättare

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

S vill kunna dra in uppehållstillstånd lättare - - Har du ett uppehållstillstånd och kan misstänkas för att bedriva terroranknutna saker ska uppehållstillståndet kunna dras in, säger Anders Ygeman, gruppledare för S i riksdagen.

Den tidigare inrikesministern ska tillsammans med partisekreteraren Lena Rådström Baastad leda en grupp i partiet som ska slipa på förslag inför valrörelsen.

- Arbetsgruppen ska komma med förslag och idéer som vi i S ska jobba med under nästa mandatperiod, inom välfärd, integration och trygghet. Men gruppen ska också komma med inspel till vårt valmanifest, säger Rådström Baastad.

Förslaget om kunna dra in uppehållstillstånd är det första från gruppen. Anders Ygeman säger att det kommer att bli fler "hårda och konkreta" förslag, även på välfärdens område.

När det gäller trygghet ser han framför sig fler förslag på terrorismtemat men även sådana som handlar om det han kallar utländska stöldligor.

Ygeman säger att det idag går att dra in tillstånd vid krigsbrott och folkrättsbrott.

- Men inte för terrorbrott och det är ologiskt, säger Ygeman.

Förslaget inrymmer även att tiden inom vilken ett uppehållstillstånd ska kunna dras in förlängs till sju år från tre. I särskilda fall ska tiden kunna vara längre än sju år.

- Det här att göra med att vi har haft ett mycket stort asylmottagande och att om det har kommit in någon med dåliga avsikter kan vi vidta rätt åtgärder, säger Ygeman.

Källa - 2017-12-15 15:44

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+