Dystert läge för Merkel

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Dystert läge för Merkel Senaste nytt om flyktingkrisen

Dystert läge för Merkel - Socialdemokraterna, SPD, blev som väntat största parti, står klart när större delen av rösterna i den lilla delstaten är räknade. Men Merkels CDU förlorade den symbolmättade kampen om andraplatsen, till högerpopulistiska AFD.

Enligt preliminära resultat tappade SPD fem procentenheter, till drygt 30 procent av rösterna. CDU tappade fyra procentenheter, till 19 procent. Även andra etablerade partier som Linke och Grüne backar.

Så även om SPD är fortsatt klart störst är det enda partiet som röner framgångar AFD, som inte ens fanns vid förra valet 2011, och nu fick nästan 21 procent.

Uppenbarligen är det flyktingfrågan som har avgjort i Merkels hemstat, skriver Handelsblatt. "Hennes hantering av flyktingkrisen var för många väljare för naiv", heter det.

AFD kommer nu in i parlamenten i allt fler förbundsländer. På riksplanet ligger partiets väljarstöd närmare tio procent, men symboliken är ändå tung för de styrande. Nästa kapitel skrivs när Berlin går till val om knappt två veckor, den 18 september.

Källa - 2016-09-05 07:49

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+