Obama om attacken Vi ger aldrig efter

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Obama om attacken Vi ger aldrig efter - Under FN:s toppmöte om flyktingkrisen i New York kommenterade president Obama de senaste dagarnas bombdåd i New York och New Jersey.

-Vi ger aldrig efter för rädslan, sa president Obama under pressträffen.

Under en pressträff på FN:s toppmöte i New York kommenterade USA:s president Barack Obama de senaste dagarnas bombdåd i New York och New Jersey.

-Våra tankar går till de skadade och vi hoppas på att de ska återhämta sig snart, sa president Barack Obama under pressträffen.

President Obama passade också på att tacka all räddningspersonal och polis som arbetat under attackerna.

-Jag vill rikta tacksamhet till de som jobbar för att hålla oss säkra. De är de bästa av de bästa. De har sparat oss många liv, sa president Obama.

Presidenten talade också om krafterna som ligger bakom dessa typer av attacker.

-Detta påminner oss om hur sådana krafter försöker skada oss - de vill skapa rädsla och störa vårt sätt att leva. Men de kommer aldrig att övervinna oss och vi ger aldrig efter för rädslan, sa Obama under mötet.

EXPRESSEN TV: Explosionerna i New York och New Jersey: Detta har hänt


Misstänkt bombman gripen

Det var vid 20. 30-tiden på lördagskvällen, svensk tid, i New York, som en explosion skakade Chelsea-området på Manhattan. Explosionen skadade 29 personer och blåste ut fönstren på ett center för blinda.

Polisen i New York släppte på måndagseftermiddagen namn och bild på en person som de efterlyste: Ahmad Khan Rahami, 28 år gammal. Mannen greps senare i samband med en skjutning i New Jersey.

Samma dag som händelsen i New York inträffade exploderade en bomb i närheten av ett välgörenhetslopp för marinsoldater i New Jersey.

I St Cloud i Minnesota gick en knivman till attack mot personer i ett köpcenter, samtidigt som han skrek om Allah.

Nio personer skadades och gärningsmannen sköts ihjäl.


Misstänkt ryggsäck på tågstationen

Under måndagsmorgonen, svensk tid, rapporterades det att man hade hittat en misstänkt ryggsäck på tågstationen Elizabeth Station i New Jersey.

Fyndet gjordes vid 21. 30 lokal tid och tre timmar senare hördes en explosion i området. Enligt borgmästaren Christian Bollwage hade en av anordningarna detonerat i samband med att roboten försökte desarmera den.

Bomberna i New York och New Jersey ska ha liknat varandra och utlösts av mobiltelefoner, skriver den lokala kanalen Pix11.

Källa - 2016-09-19 18:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+