Flyktingen som blev supermodell

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Flyktingen som blev supermodell Senaste nytt om flyktingkrisen

Flyktingen som blev supermodell - Ta del av det bästa från oss.
Perfect Weekend ger dig den bästa läsningen inför helgen varje fredag.

Halima Aden föddes av somaliska föräldrar i ett av FN:s flyktingläger i nordöstra Kenya. Idag är hon en av världens hetaste supermodeller med uppdrag för bland annat Nike, Vogue och Harper’s Bazaar.

Halima Adens föräldrar flydde Somalia när moderns by brändes till grunden i början av 1990-talet. Familjen bosatte sig i ett flyktingläger medan deras asylansökan prövades, detta tog nästan tio år. Slutligen flyttade familjen till Minnesota, USA, där Halima Aden fann sig väl tillrätta. Hon valdes till "homecoming queen" och tävlade så småningom i Miss Minnesota 2016. Hon upptäcktes av en modellagentur och sedan har det gått fort: 20-åringen har blivit en favorit hos MaxMara, Kanye Wests märke Yeezy och Carine Roitfelds modebibel CR Fashion book. Lägg där till kampanjer för några av världens största modehus. Detta samtidigt som hon vägrar ta av sig sin hijab för en kampanj.
- Jag måste vara ärlig, det har hindrat mig från många modevisningar det här året. Jag kände mig ganska sänkt eftersom jag fick höra flera gånger: "Du var ett alternativ för den här och den här visningen". Det var designers jag verkligen ville jobba med, men garderoben hindrade mig. Det var också vårsäsong vilket gjorde det ännu svårare.

Skönhetsföretaget MaxMara blev vändningen.
- Designern visade mig bilder på sina looks och jag sade "Är inte det där en hijab" och han svarade "Jo, för jag tänkte specifikt på dig". Det påminde mig om att jag gör det rätta, jag behöver inte förändra mig själv.

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Till Toppen

Källa - 2017-11-07 11:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+