Wallström oroas av Trump

Senaste nyheterna om Nato

Wallström oroas av Trump - - Utrikespolitiken är väldigt oroväckande, och jag antar att man inte minst inom Nato måste vara mycket, mycket bekymrade just nu, säger Margot Wallström (S) och nämner Trumps syn på andra länder och kärnvapenanvändning.

- Han representerar en politisk hållning som är väldigt, väldigt långt ifrån den syn vi har på samarbete.

"Stor oro"

Affärsmannen och populisten Donald Trump blir sannolikt republikanernas presidentkandidat. Han vill bland annat bygga en mur mot Mexiko, förbjuda muslimer att åka in i USA, är inte främmande för handelskrig mot Kina och vill riva upp klimatavtal.

- Om han genomdriver det vi hittills har hört i form av offentliga uttalanden, då finns det anledning till stor oro, säger Wallström, med tillägget att det förstås är det amerikanska folket som väljer vem de vill ha som president.

Positiv till Hillary

Hon är desto mer positiv till Hillary Clinton, som i veckan säkrade de delegatröster som behövs för att bli demokraternas presidentkandidat.

- Världen har erfarenhet av Hillary Clinton som utrikesminister, så jag tror inte det på samma sätt finns en oro för att hon inte skulle kunna hantera en viss situation eller inte veta vad det innebär, säger Wallström.

- Det är fantastiskt att det finns en kvinnlig kandidat med goda chanser att både bli utsedd till demokraternas kandidat och med goda chanser i presidentvalet.

Källa - 2016-06-09 16:55

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+