Det Kim sa om Zlatan stämmer

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Det Kim sa om Zlatan stämmer - På måndagen tränade det svenska landslaget för första gången sedan störste stjärnan Zlatan Ibrahimovic tackade för sig.

Nu väntar uppgiften att fylla 34-åringen skor på och vid sidan av planen.

- Zlatan styrde och ställde, säger Albin Ekdal.

Efter Zlatan Ibrahimovics landslagspension vittnade förre lagkamraten Kim Källström i sitt sommarprat om anfallarens makt på och vid sidan av planen.

- Ju bättre du är på att spela, desto mer har du att säga till om. I landslaget hade vi Zlatan. Den kanske bästa svenska fotbollsspelaren genom alla tider. Han bestämde över sig själv, laget, ledarna och förbundet, sa Källström i Sommar och fortsatte senare:

- Han kan maktens spel. Han är en mästare i omklädningsrummet och på träningarna. Ville jag föreslå en ny hörnvariant var det honom man frågade.

"Allt från isbad till mat"

Men det var inte bara hörnvarianter Zlatan basade över. Albin Ekdal beskriver nu hur lagkaptenen lade sig i minsta lilla detalj för att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv och laget.

- Det (som Källström sa i sommarpratet) stämmer. Han styrde och ställde men det är så det ska vara också. Han har erfarenhet från de största klubbarna i världen och var vår bäste spelare så det är klart att han tar mer plats än någon som inte spelar. Men allt var så klart inte på hans villkor. Vi är en grupp och alla har önskemål men jag tycker det är helt naturligt att en sådan profil och ledare som han är bestämmer mer än vad någon annan som inte är på den nivån han är på gör, säger Ekdal.

Albin Ekdal beskriver hur Zlatan tog med sig vardagen och kraven från Europas största fotbollsklubbar hem till landslaget.

- Han kanske hade mer synpunkter på smågrejer som han tyckte skulle förbättras till det bättre som jag till exempel inte brydde mig speciellt mycket om. Men han gjorde allt för att det skulle bli bättre för gruppen och för att det skulle bli bättre förutsättningar för laget.

Vad var det för saker?

- Allt från isbad efter träningen för att återhämta sig snabbare till förbättringar med mat och sådana smågrejer som gör att det blir bättre förutsättningar för att lyckas.

"Mer en för alla och alla för en"

Är det något du är van vid från proffsklubbar, att lagkaptener eller stora stjärnor tar mer plats?

- Absolut, de tar ju mer plats och har mer att säga till om. Det är fullt normalt och det är så det fungerar i proffsklubbar och han har varit i klubbar som haft stora resurser och försökte väl få landslaget att få det också. Jag ser inga konstigheter i det.

Nu måste samtidigt landslaget göra sig redo för en ny tid utan Ibrahimovic. Albin Ekdal förväntas bli en av ledarna men tvingas olyckligt se VM-kvalpremiären mot Nederländerna på tv då en fotskada tvingar 27-åringen att lämna landslagssamlingen redan på onsdag.

Vad blir de största skillnaderna i spelet nu?

- Zlatan är ju borta. Mycket gick via honom så klart så vi förlorar en enorm spelare. Nu är det mer gruppen som måste göra det och inte individualister. Tillbaka till "en för alla och alla för en-tänket" där alla jobbar stenhårt för varandra.

- Man kanske förlitade sig för mycket på Zlatan förut. Han är en av världens bästa spelare men det gör honom inte till en frälsare i varje match. Sedan får vi se hur det blir utan honom. Vi har inte spelat utan honom på länge. Förhoppningsvis blir det inte sämre men det återstår att se.

Källa - 2016-08-29 19:56

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+